Preskoči na glavno vsebino

Center za socialno delo Koroška Enota Ravne na Koroškem

  • Gozdarska pot 17,
    2390 Ravne na Koroškem
  • T: 02 821 63 50, 02 821 63 70
  • F: 02 821 63 75
  • E: gpcsd.ravne@gov.si

11. Šola Šala

Spoštovani starši, otroci!

Že veliko let zapored smo med šolskimi poletnimi počitnicami organizirali varstvo otrok. Otroci, stari 6 let in več, so se lahko vključevali v raznolik nabor aktivnosti, prišli so zanimivi gosti, skupaj smo ustvarjali, se igrali, čofotali v bazenu, se marsikaj novega naučili. Družili smo se po različnih krajih Mežiške doline. V skupino je bilo vključenih do 25 otrok, za katere so skrbeli zaposleni in prostovoljci.

Kot veste, je bila v Sloveniji od 12.3.2020 zaradi koronavirusa COVID-19, razglašena epidemija, katera je bila v tem mesecu tudi preklicana. Pri izvajanju vseh aktivnosti je potrebno dosledno spoštovati navodila in smernice, ki jih je objavil Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ), Ministrstvo za zdravje, Uprava RS za zaščito in reševanje ter druge pristojne institucije. Med drugimi je tudi zapisano, da izvajalci prenehajo z vsemi aktivnostmi in programi, ki so v podporo družini, saj njihovo delo poteka v obliki fizičnega druženja.

Na CSD Koroška, enoti Ravne na Koroškem smo se odločili, da letošnje leto, zaradi vseh priporočil in navodil, predvsem pa zaradi zdravstvenih in varnostnih razlogov, programa 11. ŠOLA – ŠALA ne bomo organizirali in izvajali.

Otrokom želimo, da počitnice brezskrbno preživijo v krogu svoje družine, v naravi, predvsem pa, da ostanejo zdravi.

Pomočnica direktorja
Dragica MAZEJ