Center za socialno delo Koroška Enota Ravne na Koroškem

  • Gozdarska pot 17,
    2390 Ravne na Koroškem
  • T: 02 821 63 50, 02 821 63 70
  • F: 02 821 63 75
  • E: gpcsd.ravne@gov.si

Počitnice v znamenju 11. šole šale

Objavljeno: 12. 07. 2019

Center za socialno delo Koroška, enota Ravne na Koroškem tudi letos organizira poletno počitniško varstvo, program »11. šola šala«. V program se prijavilo več kot 160 otrok, starih od 6 do 12 let, za katere smo pripravili ustvarjalne, izobraževalne, športne in razvedrilne dejavnosti.

Največ otrok je prijavljenih iz občine Ravne na Koroškem, nekaj manj iz Prevalj, nato iz Mežice in Črne na Koroškem. Dnevno v skupino (ena na Ravnah, druga v Mežici ali na Prevaljah) sprejmemo do 25 otrok. Skupine so zapolnjene preko celega poletja. Za otroke iz Črne na Koroškem še imamo nekaj prostih mest v terminu od 22. 7. do 26. 7., ko bo počitniško varstvo potekalo v prostorih Medgeneracijskega centra Plac v Črni na Koroškem.

Za nami je prvi teden, ko je program potekal na Ravnah na Koroškem ter v Mežici. Iz obeh krajev so se otroci dvakrat v tednu odpravili na ravenski letni bazen; mežiški otroci z avtobusom, ravenski pa peš.

Na Ravnah so v tednu imenovanem »Živalske prigode«, otroci spoznali dejavnosti Društva proti mučenju živali Koroške ter Lovsko kinološko društvo Koroške. Uživali so v družbi malih živali ter odšli na voden potep po gozdu.

V Mežici je strokovna delavka Koroške osrednje knjižnice, otrokom predstavila stare pripovedke iz naših krajev ter jih povabila v igre, ki so bile aktualne v preteklosti in so zanimive še danes. Društvo Projekt človek z Raven, je za otroke pripravil sijajen športni program, ki so ga izvedli s pomočjo rekvizitov društva IKDM Perkmandelci Mežica.

V tednu od 8.7. do 12.7. se program izvaja na Prevaljah in na Ravnah. Počitniško druženje smo popestrili v sodelovanju z več partnerskimi organizacijami. Ljudska univerza Ravne na Koroškem je za skupino iz Raven izvedla igrivo delavnico nemščine z Vikijem Vikingom. Nacionalni inštitut za javno zdravje – območna enota Ravne je pripravil zabavne športne in izobraževalne igre, Dom starejših na Fari pa zanimiva druženja in aktivnosti s stanovalci doma. Sodeluje tudi Koroški pokrajinski muzej, ki bo otrokom, preko vodenega pohoda, predstavil mesto Forma vive.

V naslednjem tednu bomo program izvajali na Prevaljah in na Ravnah, z naborom novih dogodivščin, zanimivih gostov ter športnimi in družabnimi aktivnostmi.

11. šola šala

Prijavnica (pdf)

Plakat