Preskoči na glavno vsebino

Center za socialno delo Osrednja Slovenija - Vzhod

  • Masljeva ulica 3
    1230 Domžale
  • T: 01 724 63 70
  • F: 01 721 56 80
  • E: gp-csd.osvzh@gov.si

Obvestilo o pridobitvi zahtevkov smsPASS

Objavljeno: 10. 06. 2021

Vsak državljan, ki bo želel pridobiti zeleno digitalno potrdilo, bo moral predhodno razpolagati z enim izmed kvalificiranih digitalnih potrdil (SIGEN-CA, Posta@CA, AC NLB, Halcom CA) ali mobilno identiteto smsPASS (storitev, ki s pomočjo enkratnega gesla, poslanega s kratkim sporočilom SMS, omogoča elektronsko podpisovanje dokumentov in zanesljivo identifikacijo uporabnika pri uporabi e-storitev, tudi pri vstopu v portal ZVEM).

Ker večina državljanov s tovrstnimi potrdili/mobilnimi identitetami še ne razpolaga bo poleg Upravnih enot tudi Center za socialno delo državljanom omogočil izdajo potrdila o oddaji zahteve za pridobitev smsPASS:

Kontaktne osebe CSD Osrednja Slovenija-vzhod za oddajo zahtevkov pridobitve smsPASS so:

Za oddajo zahtevka za pridobitve smsPASS se je potrebno predhodno naročiti po telefonu na tel. št: 01 724 63 70 (Domžale), 01 830 32 80 (Kamnik), 01 890 03 80 (Litija).

Na CSD bomo:

Iz SI-TRUST boste nato dobili nadaljnja navodila o delovanju mobilne identitete smsPASS

V Sloveniji je kvalificirano digitalno potrdilo poleg državnega, ki je brezplačno, sicer mogoče pridobiti še pri treh komercialnih ponudnikih: Pošta®CA, Halcom in AC NLB. Cene se gibljejo od 10 do 15 evrov, pri čemer je AC NLB dostopen le komitentom banke. Tako Halcom kot Pošta Slovenije potrdilo izdata najpozneje v treh dneh. Trajanje veljavnosti je načeloma pet let, pri Halcomu pa tri leta.

Andreja Rihter, direktorica