Preskoči na glavno vsebino
Logotip Centrov za socialno delo Slovenije

Center za socialno delo Spodnje Podravje

  • Trstenjakova ulica 5a
    2250 Ptuj
  • Telefon: 02 787 56 00
  • Fax: 02 778 77 71
  • E-pošta: gp-csd.sppod@gov.si

Obvestila

Vodnik po socialnih pravicah

Objavljeno: 13. 09. 2023
Vodnik po socialnih pravicah socialno ogroženim ljudem in njihovim družinam pomaga, da na preprost način ugotovijo, do katerih denarnih prejemkov, subvencij in znižanih plačil so upravičeni in kako svoje pravice lahko uveljavljajo. Vodnik, kot pregledna in kakovostna brošura, informira tudi, kateri socialnovarstveni programi se izvajajo na centrih za socialno delo in v okviru nevladnih organizacij v njihovi okolici ter kakšne oblike pomoči jim lahko nudijo socialni delavci.

15.junij : MEDNARODNI DAN OZAVEŠČANJA O NASILJU NAD STAREJŠIMI

Objavljeno: 09. 06. 2023
Nasilje nad starejšimi se najpogosteje dogaja v domačem okolju s strani bližnjih oseb kot so partner, otroci ali druge osebe, ki zanje skrbijo. Smo starajoča se družba, pri čemer je naša življenjska doba vedno daljša, a ne nujno kvalitetnejša. Bližnji težko zagotavljajo ustrezno čustveno, ekonomsko in fizično podporo starejšim svojcem. Pridruženih bolezni v starosti je veliko, izjemno pogosta je demenca, telesna gibljivost in samostojnost pa se zmanjšujeta. Zaradi težjega socialnega vključevanja, so bistveno bolj prepuščeni sami sebi in izolirani. Vse navedeno opozarja na kompleksnost starostnega obdobja, v katerem so ljudje vse prevečkrat zlorabljeni.

Obvestilo za prejemnike socialnih transferjev na TR pri Sberbank

Objavljeno: 28. 02. 2022
Obveščamo vas, da smo bili s strani Uprave za javna plačila obveščeni o zavrnjenih nakazilih za pravico varstveni dodatek zaradi ukinitve nakazil s strani Banke Slovenije na banko Sberbank. Zavrnjenih je bilo približno 100 nakazil. Pričakujemo, da bodo zavrnjena tudi nakazila za ostale pravice, ki jih izplačuje MDDSZ (pravice iz javnih sredstev, starševska nadomestila in drugo). Na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti intenzivno iščejo rešitev za ponovna nakazila zavrnjenih nakazil in pripravo seznama vseh oseb, ki imajo odprt TRR na Sberbank, na podlagi katerega bi CSD stranke obvestil, da naj jim sporočijo nov TRR. Zato vse upravičence do socialnih transferjev naprošamo, da pristojnemu centru za socialno delo sporočijo novo številko tekočega računa, na katerega bodo nakazani transferji. Na ministrstvu bodo storili vse kar je v njihovi moči, da bi nakazila čimprej prišla do upravičencev.