Preskoči na glavno vsebino
Logotip Centrov za socialno delo Slovenije

Center za socialno delo Gorenjska Enota Kranj

  • Koroška cesta 19,
    4000 Kranj
  • Telefon: 04 256 87 20
  • E-pošta: gpcsd.kranj@gov.si

Seznam preventivnih socialnovarstvenih programov

ŠKRLOVEC – DNEVNI CENTER ZA MLADE IN DRUŽINE

Škrlovec – dnevni center za mlade in družine deluje v okviru Centra za socialno delo Kranj. Je socialno preventivni program, ki nudi psihosocialno pomoč otrokom, mladostnikom, mladim in njihovim staršem, ki se v svojem življenju soočajo z različnimi težavami in zaradi svoje stiske potrebujejo podporo in pomoč.

V dejavnosti Škrlovca se lahko vključijo otroci, mladostniki in mladi od 10. do 20. leta starosti ter njihove družine, ki živijo v MO Kranj.

V prvi vrsti pa so dejavnosti Škrlovca namenjene tistim otrokom in mladostnikom, ki imajo težave v procesu odraščanja oz. so prikrajšani za normalno družinsko življenje.

Dnevni center je odprt med šolskim letom vsak delavnik  od 10. do 18. ur, v času šolskih počitnic (kadar nismo na terenu) vsak delavnik od 10. do 14. ure.

Kontakt:

ŠKRLOVEC – DNEVNI CENTER ZA MLADE IN DRUŽINE

Koroška cesta 19
p.p.71
4000 Kranj
Spletna stran: http://skrlovec.weebly.com/
Telefon: 04/23-73-515, 040-190-560

Maja Kurnik, vodja programa, strokovna delavka
Mojca Selko, strokovna delavka
Faks: 04/23-73-516
e-naslov: info@skrlovec.net
maja@skrlovec.net

RAZDELILNICA HRANE

Razdelilnica hrane je program, ki smo ga razvili kot rezultat specifičnih potreb uporabnikov v lokalni skupnosti in se izvaja v za to dejavnost, prirejenih prostorih na Sejmišču 4.

V Razdelilnici hrane dnevno zagotavljamo topel obrok socialno najbolj ranljivim posameznikom. To so posamezniki, ki so materialno ogroženi, socialno izključeni, imajo zmanjšano sposobnost za pridobitno delo oz. so nezmožni za delo. Potencialni uporabniki so torej brezdomci in tisti, ki na Centru za socialno delo prejemajo denarno socialno pomoč, vendar jim zaradi življenjskih stroškov ne zadošča za preživetje. Uporabniki na Centru za socialno delo v Kranju na podlagi izpolnjevanja kriterijev pridobijo napotnico, s katero vsak dan dobijo topel obrok. Dnevno razdelimo več kot 90 toplih obrokov.

Program deluje vse dni v letu med 7:00 in 15:00 uro.

Kontakt:

RAZDELILNICA HRANE

Sejmišče 4 4000 Kranj

Božo Bajt, tehnični vodja programa Razdelilnice hrane in programa Viši hrane,
tel.: 065 557 004

Silvana Studen Gril, strokovni vodja programa Razdelilnice hrane in programa Viški hrane,
Tel.: 04/256 87 78

VIŠKI HRANE

Namen podprograma je zagotavljanje viškov hrane socialno najbolj izključenim družinam in posameznikom ter zmanjševanje njihove stiske. Uporabniki na Centru za socialno delo v Kranju na podlagi izpolnjevanja kriterijev dobijo potrdilo, na podlagi katerega so dvakrat tedensko upravičeni do »suhe hrane« kot npr. kruh, jogurti, sadje, zelenjava. Prostovoljci in zaposleni prevzamejo in pripeljejo donirano hrano po zaprtju trgovskih centrov in jo pripeljejo v prostore na Vodopivčevi 8, katera se potem razdeli med uporabnike. Naši glavni donatorji so kranjski trgovski centri Mercator, Spar in Tuš, Don-Don d.o.o., Biotehnični center Naklo, Lidl, Consult Comerce d.o.o. Hrana se v Viških hrane razdeljuje od srede do nedelje med 10.00 do 11.00 uro. Ob ponedeljkih in torkih so Viški hrane zaprti.

Naslov: Vodopivčeva 8, 4000 Kranj

Božo Bajt, tehnični vodja programa Razdelilnice hrane in programa Viši hrane, tel.: 065 557 004

Sonja Šavli, strokovni vodja programa Razdelilnice hrane in programa Viški hrane, tel.: 04 25 68 736