Preskoči na glavno vsebino
Logotip Centrov za socialno delo Slovenije

Center za socialno delo Koroška Enota Radlje ob Dravi

  • Mariborska cesta 7,
    2360 Radlje ob Dravi
  • Telefon: 02 887 97 30, 02 887 97 32
  • Fax: 02 887 97 40
  • E-pošta: gpcsd.radlj@gov.si

Programi

KREPITEV DRUŽIN

CSD Koroška, Enota Radlje ob Dravi v sodelovanju s ŠKTM Radlje ob Dravi, Večgeneracijskim centrom »Dogaja se« izvaja projekt z naslovom »Krepitev družin«. To je  je program za starše in otroke, ki si želijo nadgraditi družinske odnose (izboljšati medsebojne pogovore, kvalitetno preživeti čas z otroki …), izboljšati veščine starševstva ter pozitivno vplivati na otrokovo vedenje in na njihovo samopodobo. Program zajema 14 kontinuiranih srečanj po dve uri. Vsako srečanje se prične s skupnim obrokom in skupnim pregledom nalog iz prejšnjega srečanja, nato pa delo poteka ločeno s starši in otroki. Na koncu vsakega posameznega srečanja se skupini spet združita in zaključita delavnico. Obe skupini obravnavata na srečanjih vzporedno iste vsebine, vendar prilagojene posebej za otroke in posebej za starše.

POLETNI TABOR ZA OTROKE IZ REJNIŠKIH IN SOCIALNO ŠIBKEJŠIH DRUŽIN

Zaposleni Enote Radlje ob Dravi že 7 let zapored skupaj z donatorji omogočamo letovanje otrokom iz rejniških in socialno šibkejših družin, v zadnjih štirih letih se odvija na morju.  Vsak dan je poskrbljeno za pester in razgiban program. Otroci se udeležujejo socialnih in kreativnih delavnic, kjer ustvarjajo različne izdelke, delajo na sebi in se učijo o načinih komunikacije ter s tem krepijo tudi lastno samopodobo. Prav tako časa za plažo in čofotanje ne zmanjka. Prav tako odkrivajo zanimivosti, ki jih ponuja okolje, kjer bivajo in se ob tem prijetno zabavajo.

OBDAROVANJE OTROK

Na Centru za socialno delo se s sodelavkami že vrsto let trudimo, da bi polepšali praznike čim več družinam in predvsem njihovim otrokom. To nam uspeva v sodelovanju z Večgeneracijskim centrom Dogaja se in s pomočjo naših donatorjev. Pod novoletnim dreveščkom  čaka vsako leto od 250 -   300 otrok iz rejniških družin in družin z manj priložnosti pisana škatla, polna presenečenj. Vedno bolj smo očarani nad pripravljenostjo ljudi in njihovim zaupanjem, da preko nas razveselijo družine, ki s skromnim življenjem zaradi pomanjkanja denarja svojim otrokom ne zmorejo polepšati praznikov z darili. Vedno več je med njimi družin z več otroki. V prireditvi sodelujejo tako Društvo prijateljev mladine Radlje ob Dravi, ki pripravi igrico, kot tudi mnogi domači talenti, ki svojimi glasovi in glasbo popestrijo praznični program.