Preskoči na glavno vsebino
Logotip Centrov za socialno delo Slovenije

Center za socialno delo Koroška

  • Ozka ulica 1
    2380 Slovenj Gradec
  • Telefon: 08 181 03 01
  • Fax: 02 885 01 02
  • E-pošta: gp-csd.koros@gov.si

Obvestilo o razpisu objave za dodelitev donacij iz Vivinega sklada Jesen 2021

Objavljeno: 22. 10. 2021

Spoštovani,

obveščamo vas, da v Lions klubu Ljubljana Viva objavljamo 2. razpis Vivinega sklada, v okviru katerega zbiramo prijave za dodelitev finančne podpore ženskam za potrebe njihovega izbraževanja. Donacije bomo namenili financiranju obiskov tečajev, vpisnin v izobraževalne programe, tehnične opreme in ostalih izbraževalnih aktivnosti, ki jih izbrane ženske ne zmorejo pokriti z lastnimi sredstvi ali drugimi oblikami donacij in štipendiranj.

Razpis Vivin sklad Jesen 2021 je namenjen ženskam vseh starosti iz celotne Slovenije. Prijave kandidatk bomo zbirali od 15. oktobra do vključno 15. novembra 2021.

Podrobnejše informacije o razpisu in razpisna dokumentacija za 2. razpis Vivinega sklada Jesen 2021 so objavljene na naši spletni strani www.lions-viva.si.

Delite informacije in spodbudite ženske k prijavi

Na vas se obračamo, ker ste organizacija, ki je tesno vpeta v okolje. Ste tisti, ki ste seznanjeni s stiskami in izzivi posameznic in družin v slovenskem prostoru. Ste tisti, ki znate prepoznavati potenciale v ljudeh.

Izkušnje iz zelo uspešnega prvega razpisa, ki je potekal letos spomladi, nam kažejo, da ste bile organizacije, ki ste tesno in neposredno vpete v življenjsko okolje žensk, izjemno pomemben vir informacij prijavljenim kandidatkam.

V izjemno veselje in spodbudo nam bo, če boste informacijo o razpisu Vivinega sklada delili v vašem delovnem okolju in spodbudili ženske, za katere ocenjujete, da bi bile primerne kandidatke za dodelitev donacije Vivinega sklada, k prijavi na razpis. Hvaležni vam bomo, če bomo na ta način združili moči in skupaj podprli ženske na njihovi poti k lepšemu jutri.

Lions klub Ljubljana Viva - Ženske ženskam in otrokom

Lions klub Ljubljana Viva smo neprofitno dobrodelno društvo in smo del največje mednarodne prostovoljne organizacije na svetu, Lions Clubs International. S svojim delovanjem si prizadevamo prispevati k ustvarjanju okolja, ki bo omogočalo varno, dostojno in svobodno življenje. Prednostno se usmerjamo k pomoči ženskam ter ženskam z otroki v težkih socialnih razmerah.

Verjamemo, da je znanje moč, bogastvo, dobrina in pot do kakovostnega življenja. Zato vse od ustanovitve kluba na različne načine podpiramo ženske pri pridobivanju novih znanj in veščin. Eden od tovrstnih projektov je tudi Vivin sklad, katerega poslanstvo je prek podpore žensk pri pridobivanju novih znanj in veščin doprinesti k njihovemu opolnomočenju, izgradnji pozitivne samopodobe, osamosvojitvi in neodvisnosti ter izoblikovanju žensk kot pozitivnega zgleda za njihovo okolico. S tem želimo prispevati k oblikovanju pozitivnih, trajnih in vzdržnih družbenih rešitev ter dolgoročnemu dvigu kakovosti življenja v Sloveniji.

Izjemno dober odziv in rekordno število prijavljenih žensk iz različnih koncev Slovenije na prvi razpis Vivinega sklada, ki smo ga objavili letos spomladi, so nam dali potrditev, da so ženske v slovenskem okolju odprte za tovrstne pobude ter izkazujejo veliko predanost in odločenost, da izboljšajo svoje življenjske razmere ter postanejo vzor in pozitiven zgled tako svojim otrokom kot tudi okolici. Zato nam bo v izjemno veselje, če jim boste s širjenjem informacij o tem razpisu, na tej njihovi poti pomagali tudi vi.

Več informacij o Vivinem skladu in Lions klubu Ljubljana Viva si lahko preberete na naši spletni strani https://www.lions-viva.si/. Naše delovanje lahko spremljate tudi na naši Facebook strani https://www.facebook.com/vivalionsljubljana. Za vse dodatne informacije ali morebitna vprašanja smo vam na voljo na tel.št. 041 326 378 ali lionsclubviva@gmail.com.

Za sodelovanje se vam najlepše zahvaljujemo in vas lepo pozdravljamo,

dr. Anja Strojin Štampar
Predsednica
Lions Klub Ljubljana Viva