Preskoči na glavno vsebino
Logotip Centrov za socialno delo Slovenije

Center za socialno delo Celje

  • Opekarniška cesta 15b
  • Telefon: 03 777 98 11
  • Fax: 03 777 98 12
  • E-pošta: gp-csd.celje@gov.si

Krizni center za mlade Celje

Si v stiski?

Imaš težave doma, v šoli ali z vrstniki? Te nihče ne razume? Doživljaš nasilje? Opažaš, da težko zmoreš življenje brez računalnika? Se samopoškoduješ? Imaš težave s prenajedanjem oz. odtegovanjem hrane? Si izgubil voljo do učenja ali življenja? Imaš težave z navezovanjem prijateljskih stikov? Si osamljen in željan pogovora? Ali pa te teži kaj drugega in ne najdeš izhoda?

K nam lahko prideš na pogovor (sam ali v spremstvu ljudi, ki so ti v oporo). Za pogovor ni potrebna najava. Potrebuješ le pogum, da nas pokličeš 031 576 150 in voljo, da nas najdeš, na Ipavčevi ulici 8, v središču Celja. Skozi pogovor lahko skupaj najdemo možne rešitve zate ter poskrbimo za mesto reševanja izzivov.

Če je tvoja stiska prevelika za enkratni obisk, imaš pri nas možnost tudi ostati. Pri nas lahko bivaš do enaindvajset dni z možnostjo podaljšanja v primeru, da se stiska še ne razreši. Prideš lahko kadarkoli, odprti smo 24 ur na dan, vse dni v letu. Skupaj se potrudimo, da se tvoja stiska zagotovo zmanjša, če že ne v celoti odpravi. Da prideš k nam ne potrebuješ popolnoma nič. Bivanje je brezplačno. Izkušnja izjemna.

Pri nas ni prepovedanih čustev, občutkov, ni neobstoječih stisk. Je pa dnevni red in določeni dogovori, ki ti bodo pomagali spet (ali prvič) stati na svojih nogah, razmišljati po svoje in hkrati odgovorno. Obogatila te bodo z novimi izkušnjami, znanji in doživetji, ki jih boš lahko nesel s sabo, ko boš odšel od nas.

V času namestitve imamo skupaj s tabo in s starši/skrbniki veliko pogovorov. Sodelujemo tudi s šolo, z namenom, da združimo moči in poiščemo pot iz stiske. To zate pomeni, da ohraniš vse svoje aktivnosti (tako šolske kot interesne). Ob vsem tem pa najdemo čas tudi za zabavo, igro, raziskovanje, sprostitev in domišljijo.

Te zanima? Poglej si še našo galerijo s fotografijami. Morda se zatem lažje odločiš za pogumen korak. Korak naprej!

Če ti ostaja še kakšno nepojasnjeno vprašanje pa nas kar brez skrbi pokliči na 031 576 150 ali nam piši na kcm.csdcelje@gov.si!

Delovni čas: 24 ur na dan, vse dni v letu
Telefon: 03 493 05 30
Gsm: 031 576 150
E-mail: kcm.csdcelje@gov.si, kcm.csdcelje@gov.si

O nas

Krizni center za mlade Celje je organizacijska enota CSD Celje in je pričel s svojim delovanjem decembra leta 1998. Nastal je kot drugi od sedanjih devet KCM v Sloveniji. Je regijsko organiziran center, ki pokriva 8 upravnih enot: Celje, Žalec, Velenje, Mozirje, Laško, Slovenske Konjice, Šmarje pri Jelšah in Šentjur.

Namen in cilj delovanja KCM je usmerjen predvsem v pomoč otrokom in mladostnikom do 18. leta starosti, ki zaradi osebne stiske ali konfliktnega okolja najdejo edino rešitev v umiku, bodisi zaradi nevzdržnih razmer doma (trpinčenje, zlorabe, alkohol…), zaradi upora staršem iz različnih razlogov, zavrnitve s strani staršev, težav v šoli, osebne in čustvene prizadetosti, stisk ob razmišljanju o samostojnosti ipd.

Tu imajo otroci in mladostniki dostop do ustreznih informacij o možnostih za reševanje stiske in tudi možnost ter pravico, da se samostojno odločajo za katerokoli od ponujenih rešitev. Pri našem delu izhajamo iz Konvencije o otrokovih pravicah in otrokom glede na njihovo zrelost in sposobnosti dopuščamo možnost odločanja.

V KCM lahko pride otrok oz. mladostnik sam ali po nasvetu in usmeritvi druge osebe (svetovalne službe, socialnega delavca na CSD idr.). Pomembno pa je, da se prostovoljno odloči, da ostane v KCM in sam čuti potrebo po pomoči. V KCM lahko ostane največ 21 dni.

Delo v KCM v grobem delimo na dve ravni:

Naša vsebina dela zajema:

Zahvala KCM Celje

Direktorica in vsi zaposleni kriznega centra, naši otroci in mladostniki ter mladostnice, se zahvaljujemo prav vsem donatorjem. Majhnim in velikim, znanim in neznanim.

Zahvaljujemo se Vam tako za finančno, kakor tudi za materialno pomoč, ki ste nam jo v vseh letih delovanja namenjali. Z Vašo nesebično pomočjo smo lahko uresničili mnogo skritih želja, ki uspejo priti na dan v času, ko se lahko razočaranemu otroku, mladostniku ali mladostnici v srce vrne upanje in zaupanje.

Poleg skritih želja ste poskrbeli tudi za možnost, da smo z barvami in drugimi sredstvi lahko ustvarili prijetno bivalno okolje.

Potreb nikoli ne zmanjka. In hvaležni smo, da nas tudi Vi še vedno ne pozabite. Hvala.