Preskoči na glavno vsebino
Logotip Centrov za socialno delo Slovenije

Center za socialno delo Celje

  • Opekarniška cesta 15b
  • Telefon: 03 777 98 11
  • Fax: 03 777 98 12
  • E-pošta: gp-csd.celje@gov.si

Obvestila

Namere za prodajo vozil

Objavljeno: 08. 07. 2024
Center za socialno delo Celje objavlja namero o sklenitvi neposredne pogodbe za prodajo osebnih vozil: CITROEN C3 PICASSO /1.6 16V, OPEL CORSA /1.2/ 16V in RENAULT CLIO /0.9/ TCE

Strokovni posvet ob mednarodnem dnevu ozaveščanja o nasilju nad starejšimi

Objavljeno: 24. 06. 2024
Ob mednarodnem dnevu ozaveščanja o nasilju nad starejšimi, ki ga obeležujemo 15. junija, smo na Centru za socialno delo Celje hoteli opozoriti na odgovornost posameznikov in družbe pri zagotavljanju kakovostnega življenja starejših. K temu sodi tako prijava suma nasilja, trpinčenja in zanemarjanja starejše osebe, kot tudi ustrezna strokovna obravnava starejših oseb na vseh ravneh.

Delovno srečanje med Centrom za socialno delo Celje, enoto Šentjur in Centrom za duševno zdravje Šentjur

Objavljeno: 24. 06. 2024
V procesu podpore in pomoči posameznikom na področju težav v duševnem zdravju je ključno sodelovanje z različnimi deležniki v lokalnem okolju. V ta namen je bilo dne 23.5.2024 organizirano delovno srečanje na CSD Celje, enoti Šentjur med CSD Celje, enoto Šentjur in Centrom za duševno zdravje Šentjur ter koordinatoricama obravnave v skupnosti iz Območnega CSD Celje.

Sodelovanja Centra za socialno delo Celje na dogodku ob dnevu zdravja 2024 - 6. april 2024

Objavljeno: 17. 04. 2024
Svetovni dan zdravja nas vsako leto opomni na pomembnost osredotočenja na ključne vidike zdravja posameznika in družbe nasploh. Medtem ko se osredotočamo na fizično zdravje, je enako pomembno poudariti vpliv socialnih dejavnikov na naše blagostanje, duševno zdravje. Na tradicionalnem Dnevu zdravja, ki ga organizira Mestna občina Celje v sodelovanju z JZ Socio- Projektna pisarna – Celje zdravo mesto, je tokrat prvič sodeloval tudi Center za socialno delo Celje, kot pomemben deležnik pri zagotavljanju podpore in pomoči ljudem v različnih življenjskih situacijah, ki vplivajo na njihovo zdravje in dobrobit.

Vodnik po socialnih pravicah

Objavljeno: 13. 09. 2023
Vodnik po socialnih pravicah socialno ogroženim ljudem in njihovim družinam pomaga, da na preprost način ugotovijo, do katerih denarnih prejemkov, subvencij in znižanih plačil so upravičeni in kako svoje pravice lahko uveljavljajo. Vodnik, kot pregledna in kakovostna brošura, informira tudi, kateri socialnovarstveni programi se izvajajo na centrih za socialno delo in v okviru nevladnih organizacij v njihovi okolici ter kakšne oblike pomoči jim lahko nudijo socialni delavci.