Preskoči na glavno vsebino

Center za socialno delo Osrednja Slovenija - Vzhod

  • Masljeva ulica 3
    1230 Domžale
  • T: 01 724 63 70
  • F: 01 721 56 80
  • E: gp-csd.osvzh@gov.si

INFORMATIVNE ZLOŽENKE ZA MATERIALNO POMOČ IN SOCIALNOVARSTVENE PROGRAME

Objavljeno: 07. 01. 2022

Z namenom, da bi informacije res prišle do ljudi, ki potrebujejo pomoč in podporo, so na MDDSZ zasnovali 2 informativni zloženki.

  1. MATERIALNA POMOČ: v zloženki so navedeni osnovni podatki o Operativnem programu za materialno pomoč najbolj ogroženim 2014-2020, prehrambni izdelki, ki jih ogrožene osebe lahko prejmejo, nabor spremljevalnih ukrepov – vključevanje v dodatne aktivnosti, kdo nudi pomoč ter kje in kdaj je možno dobiti pomoč v obliki prehrambnih paketov.
  2. SOCIALNOVARSTVENI PROGRAMI: v zloženki so na voljo naslovi, kontakti in predstavitev 174 različnih socialno varstvenih programov, ki delujejo na področju socialnega, družinskega in invalidskega varstva. Gre za izvajalce, ki zagotavljajo različne oblike pomoči posameznikom in skupinam, ki se znajdejo v različnih življenjskih stiskah pri katerih potrebujejo strokovno pomoč – z uporabniki delajo strokovni delavci s strokovnim izpitom na področju socialnega varstva, uporabniki pa se lahko vključujejo v različne aktivnosti: nekateri potrebujejo samo reorganizacijo socialne mreže, nekateri se želijo naučiti kakšnih novih veščin, nekateri pa potrebujejo vsakodnevno podporo pri preprečevanju poslabšanja stisk. Področja, ki jih pokrivajo: nasilje, duševno zdravje, zasvojenost, področje otrok in mladostnikov, starejših, brezdomcev, invalidov in Romov.