Preskoči na glavno vsebino
Logotip Centrov za socialno delo Slovenije

Center za socialno delo Osrednja Slovenija - Vzhod

  • Masljeva ulica 3
    1230 Domžale
  • Telefon: 01 724 63 70
  • Fax: 01 721 56 80
  • E-pošta: gp-csd.osvzh@gov.si

Vloge za otroški dodatek, vrtec, štipendije

Objavljeno: 03. 08. 2021

Če imate te pravice že priznane, ni potrebno vlagati nove vloge – razen če so nastale spremembe.

1. Avtomatično podaljšanje pravic iz javnih sredstev

Ob prihajajočem novem šolskem letu 2021/2022, bomo centri za socialno delo odločali o podaljševanju letnih pravic iz javnih sredstev (otroški dodatek, državna štipendija, subvencija vrtca, subvencija malice/kosila) avtomatično po uradni dolžnosti. Staršem ni potrebno oddajati novih vlog, če nimajo nobenih sprememb.

Novost za letos je informativni izračun. Z informativnim izračunom se začasno odloči o upravičenosti do pravice, njeni višini in obdobju upravičenosti. Opozarjamo, da se bodo informativni izračuni najprej izdajali za pravico do otroškega dodatka, subvencije vrtca, subvencije malice in subvencije kosila. Informativne izračune ali odločbe boste straši prejeli od avgusta dalje predvidoma do konca oktobra.

2. Nova vloga

Novo vlogo oddajo straši osebno, v nabiralnik na CSD, po pošti, e- pošti ali preko e-uprave na center za socialno delo ko:

3. Roki za odločanje

Družinam, ki bi bile zaradi zamud pri odločbi za letne pravice, v izjemnih materialnih stiskah, bomo na centru za socialno delo svetovali druge oblike pomoči v izogib poglabljanja socialnih stisk.