Preskoči na glavno vsebino

Center za socialno delo Posavje

  • Trg Matije Gubca 1
    8270 Krško
  • T: 07 499 20 00
  • F: 07 499 20 15
  • E: gp-csd.posav@gov.si

Obvestila

TABOR – učenje socialnih veščin za mladostnike

Objavljeno: 05. 07. 2022

Dne, 30.6.2022, smo se odzvali povabilu organizatorja tabora Mladinskega centra Krško ( v okviru projekta LAS Krško ). CSD Posavje, Enota Krško in Policijska postaja Krško smo izvedli že tradicionalni enodnevni tabor učenja socialnih veščin za mladoletnike. Na taboru je sodelovalo 10 mladostnikov, pripadnikov romske skupnosti, katerih povprečna starost je bila 16. let.

Obvestilo za prejemnike socialnih transferjev na TR pri Sberbank

Objavljeno: 28. 02. 2022

Obveščamo vas, da smo bili s strani Uprave za javna plačila obveščeni o zavrnjenih nakazilih za pravico varstveni dodatek zaradi ukinitve nakazil s strani Banke Slovenije na banko Sberbank. Zavrnjenih je bilo približno 100 nakazil. Pričakujemo, da bodo zavrnjena tudi nakazila za ostale pravice, ki jih izplačuje MDDSZ (pravice iz javnih sredstev, starševska nadomestila in drugo). Na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti intenzivno iščejo rešitev za ponovna nakazila zavrnjenih nakazil in pripravo seznama vseh oseb, ki imajo odprt TRR na Sberbank, na podlagi katerega bi CSD stranke obvestil, da naj jim sporočijo nov TRR. Zato vse upravičence do socialnih transferjev naprošamo, da pristojnemu centru za socialno delo sporočijo novo številko tekočega računa, na katerega bodo nakazani transferji. Na ministrstvu bodo storili vse kar je v njihovi moči, da bi nakazila čimprej prišla do upravičencev.

Uveljavitev pravice do izplačila neizplačanega nadomestila za invalidnost

Objavljeno: 06. 01. 2022

Izvorni članek je objavljen na gov.si Zakon o izplačilu neizplačanega nadomestila za invalidnost (zakon) daje podlago za priznanje nadomestila za invalidnost tistim, ki v času rednega šolanja med 18. in 26. letom po Zakonu o družbenem varstvu duševno in telesno prizadetih niso imeli priznane te pravice in so jo pridobili šele po šolanju. Vlogo za uveljavitev te pravice bo potrebno na centru za socialno delo oddati v roku 6 mesecev od uveljavitve zakona…

30 let Zavetišča za ženske in otroke žrtve nasilja Pepcin dom

Objavljeno: 30. 11. 2021

Dne 28.11.2021 obeležujemo 30 let delovanja Zavetišča za ženske in otroke žrtve nasilja, socialnovarstvenega programa Centra za socialno delo Posavje. V vseh teh letih se je program razvijal, spreminjal in rasel od osnovnega namena zagotoviti varen prostor za žrtve nasilja, ženske in matere z otroki, do psihosocialne podpore, svetovanja, spremstva, zagovorništva in celostne pomoči žrtvam nasilja na vseh njenih področjih življenja. V naši hiši je v vseh teh letih pred nasiljem poiskalo varno zavetje 234 žensk in 209 otrok. Mesečno se z njimi srečujemo na skupini za ženske z izkušnjo nasilja in po odhodu od nas občasno tudi same stopijo v stik z nami.