Preskoči na glavno vsebino
Logotip Centrov za socialno delo Slovenije

Center za socialno delo Posavje

  • Trg Matije Gubca 1
    8270 Krško
  • Telefon: 07 499 20 00
  • Fax: 07 499 20 15
  • E-pošta: gp-csd.posav@gov.si

Zavetišče za ženske in otroke žrtve nasilja Pepcin dom

Zavetišče je varen prostor, ki je namenjen ženskam z ali brez otrok, ki doživljajo kakršnokoli obliko nasilja in se želijo pred izvajal-cem/ko nasilja umakniti.

V zavetišču lahko v miru, ob strokovni pomoči, razmislijo in se odločijo o svojem nadaljnjem življenju. Strokovna pomoč, ki je vsaki uporabnici na voljo, se izvaja po principu dela z uporabnikom, kar pomeni, da ničesar ne delamo namesto uporabnic ali mimo njih, ampak skupaj z njimi.

Vsaka uporabnica dobi v uporabo svojo sobo, kuhinja, dnevni in sanitarni prostori so skupni. V zavetišču lahko bivajo do enega leta. Mesečni prispevek za bivanje v zavetišču znaša za uporabnico 30 % osnovnega zneska minimalnega dohodka (trenutno 117,82 EUR), 10 % za prvega otroka (trenutno 39,27 EUR) ter 5% za drugega in vsakega nadaljnjega otroka (trenutno 19,64 EUR). V primerih finančne stiske, se za plačilo bivanja urejajo druge oblike finančne pomoči.

Zaradi varnosti uporabnice, varnosti drugih uporabnic zavetišča in prijetnega sobivanja, je v zavetišču določen hišni red, ki ga je potrebno upoštevati.

Oblike pomoči, ki jih zavetišče nudi:

Za uvodni razgovor oz. dodatne informacije smo vam na voljo na:

CENTER ZA SOCIALNO DELO POSAVJE
Trg Matije Gubca 1, KRŠKO
T: 07 499 20 00
F: 07 499 20 15
M: 051 387 810
E: vhkrsko@gmail.com, gp-csd.posav@gov.si

KONTAKTNI OSEBI:

Simona Vogrinc, strokovna vodja
Silva Valenčak, strokovna delavka

Program Zavetišče Pepcin dom sofinancira Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in občine Krško, Sevnica, Brežice, Kostanjevica na Krki ter ostali donatorji.