Preskoči na glavno vsebino
Logotip Centrov za socialno delo Slovenije

Center za socialno delo Severna Primorska

  • Delpinova ulica 18b
    5000 Nova Gorica
  • Telefon: 05 330 29 70
  • Fax: 05 330 29 13
  • E-pošta: gp-csd.sprim@gov.si

Projekt SOPA

SOPA Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Projekt SOPA - Skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola, se je pričel izvajati oktobra 2016 in bo trajal do decembra 2020. Njegov osnovni namen je zmanjšati čezmerno pitje pri odraslih prebivalcih Slovenije ter s tem preprečiti negativne posledice, ki jih tvegano in škodljivo pitja alkohola ima za posameznika ali pa za njegove svojce. To želimo doseči s povezovanjem različnih sektorjev kot sta zdravstveni, socialni, nevladnih organizacij in tudi občin, policije ter medijev.

Projekt SOPA je usposobil najrazličnejše strokovnjake iz zdravstvenega in socialnega sektorja, nevladnih organizacij, ki so usposobljeni za izvajanje individualne obravnave tveganega in škodljivega pitja alkohola. Pristop se izvaja v pilotnem projektu v 18 lokalnih okoljih po Sloveniji. Na Centru za socialno delo Severna Primorska se bo izvajal tako imenovani kratki ukrep 1, ki se najbolj poglobljeno ukvarja s posameznikom, ki tvegano in škodljivo pije. V obravnavi se nudi podpora v obliki svetovanja pri opuščanju čezmernih pivskih navad.

Na Centru za socialno delo Severna Primorska se bo izvajal tako imenovani kratki ukrep 1, ki se najbolj poglobljeno ukvarja s posameznikom, ki tvegano in škodljivo pije. V obravnavi se nudi podpora v obliki svetovanja pri opuščanju čezmernih pivskih navad.

Projekt SOPA izvajajo:

na Enoti Ajdovščina:

na Enoti Nova Gorica:

na Enoti Idrija:

Za vse informacije v zvezi s tveganim in škodljivim pitjem alkohola lahko pokličete strokovne delavke ali se pri njih osebno zglasite v poslovnem času centra.