Preskoči na glavno vsebino
Logotip Centrov za socialno delo Slovenije

Center za socialno delo Celje

  • Opekarniška cesta 15b
  • Telefon: 03 777 98 11
  • Fax: 03 777 98 12
  • E-pošta: gp-csd.celje@gov.si

Delovno srečanje med Centrom za socialno delo Celje, enoto Šentjur in Centrom za duševno zdravje Šentjur

Objavljeno: 24. 06. 2024

V procesu podpore in pomoči posameznikom na področju težav v duševnem zdravju je ključno sodelovanje z različnimi deležniki v lokalnem okolju.

V ta namen je bilo dne 23.5.2024 organizirano delovno srečanje na CSD Celje, enoti Šentjur med CSD Celje, enoto Šentjur in Centrom za duševno zdravje Šentjur ter koordinatoricama obravnave v skupnosti iz Območnega CSD Celje.

Namen srečanja je bila predstavitev obravnave v skupnosti s fokusom na predstavitvi privolitve v obravnavo v skupnosti in razmejitev nalog CSD. Strokovne delavke Enote Šentjur so predstavile socialno varstvene storitve in naloge ter javna pooblastila po zakonu. Zaposleni s Centra za duševno zdravje Šentjur so predstavili delovanje in način dela njihovega centra, ki se deli na ambulantni del in skupnostno psihiatrično obravnavo na terenu. Pogovarjali smo se o izzivih, s katerimi se srečujemo pri svojem delu in iskali stične točke za čim bolj učinkovito sodelovanje z namenom, da bi uporabniki bili deležni še kvalitetnejše obravnave. Na koncu smo skupaj ocenili, da je bilo delovno srečanje uspešno in ga bomo zagotovo v prihodnje še ponovili.

Alenka Kolar
Viktorija Beukovič
koordinatorici obravnave v skupnosti