Preskoči na glavno vsebino
Logotip Centrov za socialno delo Slovenije

Center za socialno delo Posavje Enota Sevnica

  • Trg svobode 9,
    8290 Sevnica
  • Telefon: 07 816 12 40
  • Fax: 07 816 12 50
  • E-pošta: gpcsd.sevni@gov.si

Programi Enote Sevnica

DEMENCI PRIJAZNA TOČKA (DPT)

Namenjena je osebam z demenco, še zlasti tistim v zgodnji fazi bolezni, ki so še deloma samostojni in aktivni, svojcem in vsem drugim. Prav tako je namenjena zaposlenim v trgovinah, bankah, lekarnah, knjižnicah, na pošti, policistom, gasilcem… Vsi ti se pogosto srečujejo z ljudmi z demenco, zato je prav, da vedo, kje poiskati nasvete, informacije in da prepoznajo osebe z demenco in jim pomagajo.

Osebje na DPT je posebej usposobljeno in ima potrebno znanje in informacije o demenci. Vedo kakšni so prvi znaki in kako jih prepoznati, kako komunicirati z osebami z demenco, kako jim pomagati v primeru, ko se izgubijo in ne vedo kje so.

Svojci lahko poiščejo informacije, kaj vse lahko osebe z demenco še počnejo, kam se lahko obrnejo po pomoč in podporo ( zdravniki specialisti, pomoč na domu, urejanje dodatka za pomoč in postrežbo…).

Namen ozaveščanja in informiranja je pomoč osebam z demenco in svojcem, da s skupnimi močmi spodbujamo njihovo samostojnost in ohranjanje dostojanstva in s sodelovanjem prispevamo k večji kakovosti njihovega življenja ter da lahko ostanejo čim dlje doma. Izvajanje programa sofinancira Občina Sevnica.

KONTAKT:

ANDREJA JAZBINŠEK
Center za socialno delo Posavje, Enota Sevnica
Trg svobode 9, 8290 Sevnica
e-mail: andreja.jazbinsek@gov.si
tel. št.: 07/816 12 41 , 07/816 12 45, 051 277 970

SKUPINA ZA STAREJŠE IN ZA OSEBE Z DEMECO

Osebam z demenco in ostalim starejšim skupina zagotavlja podporo in pomoč, krepitev aktivnosti, trening miselnih področij ter kvalitetno in aktivno preživljanje časa. Skupina nudi podporo tudi svojcem oseb z demenco, saj jih vsaj za nekaj časa razbremeni skrbi za osebo z demenco.

Program se pripravlja skupaj s člani skupine in se nanaša na teme, ki udeležence povezuje. Vsak udeleženec lahko v pogovoru sodeluje s svojimi življenjskimi izkušnjami.

Je brezplačna oblika, ki vključuje druženje in razne aktivnosti primerne za starostnike kot so vsakdanji pogovori o temah, ki so udeležencem blizu, obujanje spominov iz preteklosti (fotoalbumi), prebiranje revij, časopisov in knjig, besedne in miselne igre,…

Izvajanje programa sofinancira Občina Sevnica.

Če bi želeli postati člani skupine, pokličite:

ANDREJA JAZBINŠEK
Center za socialno delo Posavje, Enota Sevnica
Trg svobode 9, 8290 Sevnica
e-mail: andreja.jazbinsek@gov.si
tel. št.: 07/816 12 41 , 07/816 12 45, 051 277 970