Preskoči na glavno vsebino
Logotip Centrov za socialno delo Slovenije

Center za socialno delo Celje Enota Laško

  • Kidričeva ulica 2 a,
    3270 Laško
  • Telefon: 03 734 31 00
  • Fax: 03 734 31 20
  • E-pošta: gpcsd.lasko@gov.si

Hiša generacij Laško

CENTER STAREJŠIH HIŠA GENERACIJ LAŠKO

Kot medgeneracijski center, ki zagotavlja kvalitetno preživljanje prostega časa vsem generacijam, predvsem pa tretji generaciji, omogočamo aktivno in kvalitetno bivanje starejših v njihovem domačem okolju in povezovanje z mlajšimi generacijami. S programom, ki ga strokovno vodi Center za socialno delo Celje - Enota Laško, finančno pa podpira Občina Laško, prispevamo h kvaliteti socialnega in družbenega okolja Občine Laško v ožjem in širšem pomenu, posamezniku pa dajemo občutek socialne vključenosti, katera je mlajšim generacijam tako samoumevna, starejši pa jo doživljajo kot boleč »dodatek« jeseni njihovega življenja.

Neprenehoma se trudimo, da so naše aktivnosti za vse udeležence brezplačne in kot take, dostopne vsem, ne glede na finančni in socialni status, kar nam uspeva, v veliki meri, s pomočjo naših srčnih prostovoljk in prostovoljcev, ki v večini pripadajo tretji generaciji. Svoje znanje so pripravljeni nesebično deliti s svojimi sovrstniki, hkrati pa ga predajati mlajšim.

Aktivnosti so organizirane individualno in skupinsko, na podlagi želja in potreb uporabnikov in so v obliki mesečnih programov.

Preko celega leta se pri nas odvijajo:

V dnevnem prostoru je na voljo dnevni časopis in računalniki, na katerih lahko tudi deskate po spletu. Prav tako pa so vedno na voljo družabne igre in mala kuhinja, v kateri si lahko skuhate kavo ali čaj.

V Hiši generacij je in vedno bo prostor za vsa medgeneracijska povezovanja, ljudi z različnimi idejami, prepričanji, usmeritvami, ki dajejo družbenemu življenju pestrost, posamezniku pa omogočajo širjenje njegovega lastnega obzorja. Na stežaj odpiramo vrata vsem novim idejam pa tudi tradicijam, za katere ne želimo, da gredo v pozabo, ampak se kot neprecenljiva dota za naše zanamce poklanja v obliki aktivnosti, namenjene vsem generacijam.

Center starejših, Hiša generacij

medgeneracijski center za druženje, ustvarjanje, rekreiranje, izobraževanje, uživanje v kulturnih dogodkih in razstavah… ne glede na leta in kraj bivanja…
Dobrodošli tudi PROSTOVOLJCI, ki želite svoje znanje, spretnosti, veščine ter vaš dragoceni čas in dobro voljo deliti z drugimi!

Nahajamo se na:

Savinjskem nabrežju 6, v Laškem.
telefon: 03/ 734-18-80
fax: 03/ 734-18-81
mobitel: 051-436-240
e-pošta: center.starejsih@siol.net
facebooku: HIŠA GENERACIJ LAŠKO
Kontaktna oseba: Petra Kolšek, prof. soc. in geo.

Prostovoljstvo

Hiše generacij ne bi bilo brez srčnih prostovoljcev, ki namenijo svoj dragoceni čas in svoje znanje ter sposobnosti drugim, v obliki vodenja ustvarjalnih delavnic, športnih ter družabnih aktivnosti, priložnostnih del in drugih aktivnosti.

Naša vrata so na stežaj odprta za vse, ki bi si želeli delček svojega časa nameniti našim aktivnostim in ljudem.