Preskoči na glavno vsebino
Logotip Centrov za socialno delo Slovenije

Center za socialno delo Koroška Enota Ravne na Koroškem

  • Gozdarska pot 17,
    2390 Ravne na Koroškem
  • Telefon: 02 821 63 50, 02 821 63 70
  • Fax: 02 821 63 75
  • E-pošta: gpcsd.ravne@gov.si

Krepitev starševskih veščin v programu Neverjetna leta

"Neverjetna leta"

Program Neverjetne leta (»The Incredible Years«), izhaja iz ZDA, kjer se izvaja in širi po celem svetu že 40 let. Je eden od programov z največ dokazi o učinkovitosti v preprečevanju vedenjskih motenj pri otrocih.

Od leta 2015 treninge za starše po programu Neverjetna leta, izvajamo tudi v CSD Koroška, enoti Ravne na Koroškem. Doslej smo izvedli 12 skupin, za 100 staršev. Program sofinancirata Ministrstvo za zdravje in Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

V septembru bomo v CSD Koroška, na Ravnah na Koroškem oblikovali dve skupini za starše; eno za starše, ki imajo otroke v starosti od 3. do 8. leta in drugo za starše šolskih otrok v starosti od 8 do 12 let.

Ker so principi programa Neverjetna leta vse stranko uporabni in udeleženci prejmejo veliko orodij in pisnih usmeritev za vzgojo otrok, vanj vabimo starše, ki imajo otroke z zahtevnim vedenjem in tudi starše in strokovnjake, ki želijo svoja znanja in starševske veščine nadgraditi.

Program je brezplačen, izvajamo ga v skupini staršev (do 12 udeležencev), vsak teden po 2 uri, 18 tednov zapored. V času izvajanja programov za starše, poskrbimo tudi za varstvo otrok.

Vstopnica v program je izpolnjena prijavnica (PDF, DOC), ki jo starši pošljejo po e pošti na naslov: neverjetnaleta.ravne@gov.si. Prijavljene starše bomo kontaktirali in jih povabili na prvo srečanje.

Če za prijavo potrebujete več informacij, nas prosim kontaktirajte na tel. 02 821 63 68 (Patricija Petrič) ali 02 821 63 58 (Veronika Pesičer).

Prijavnica (DOC), Prijavnica (DOC)