Center za socialno delo Koroška Enota Ravne na Koroškem

  • Gozdarska pot 17,
    2390 Ravne na Koroškem
  • T: 02 821 63 50, 02 821 63 70
  • F: 02 821 63 75
  • E: gpcsd.ravne@gov.si

Obvestila

Počitnice v znamenju 11. šole šale

Objavljeno: 12. 07. 2019

Center za socialno delo Koroška, enota Ravne na Koroškem tudi letos organizira poletno počitniško varstvo, program »11. šola šala«. V program se prijavilo več kot 160 otrok, starih od 6 do 12 let, za katere smo pripravili ustvarjalne, izobraževalne, športne in razvedrilne dejavnosti.

Največ otrok je prijavljenih iz občine Ravne na Koroškem, nekaj manj iz Prevalj, nato iz Mežice in Črne na Koroškem. Dnevno v skupino (ena na Ravnah, druga v Mežici ali na Prevaljah) sprejmemo do 25 otrok. Skupine so zapolnjene preko celega poletja. Za otroke iz Črne na Koroškem še imamo nekaj prostih mest v terminu od 22. 7. do 26. 7., ko bo počitniško varstvo potekalo v prostorih Medgeneracijskega centra Plac v Črni na Koroškem.

Za nami je prvi teden, ko je program potekal na Ravnah na Koroškem ter v Mežici. Iz obeh krajev so se otroci dvakrat v tednu odpravili na ravenski letni bazen; mežiški otroci z avtobusom, ravenski pa peš.

Na Ravnah so v tednu imenovanem »Živalske prigode«, otroci spoznali dejavnosti Društva proti mučenju živali Koroške ter Lovsko kinološko društvo Koroške. Uživali so v družbi malih živali ter odšli na voden potep po gozdu.

V Mežici je strokovna delavka Koroške osrednje knjižnice, otrokom predstavila stare pripovedke iz naših krajev ter jih povabila v igre, ki so bile aktualne v preteklosti in so zanimive še danes. Društvo Projekt človek z Raven, je za otroke pripravil sijajen športni program, ki so ga izvedli s pomočjo rekvizitov društva IKDM Perkmandelci Mežica.

V tednu od 8.7. do 12.7. se program izvaja na Prevaljah in na Ravnah. Počitniško druženje smo popestrili v sodelovanju z več partnerskimi organizacijami. Ljudska univerza Ravne na Koroškem je za skupino iz Raven izvedla igrivo delavnico nemščine z Vikijem Vikingom. Nacionalni inštitut za javno zdravje – območna enota Ravne je pripravil zabavne športne in izobraževalne igre, Dom starejših na Fari pa zanimiva druženja in aktivnosti s stanovalci doma. Sodeluje tudi Koroški pokrajinski muzej, ki bo otrokom, preko vodenega pohoda, predstavil mesto Forma vive.

V naslednjem tednu bomo program izvajali na Prevaljah in na Ravnah, z naborom novih dogodivščin, zanimivih gostov ter športnimi in družabnimi aktivnostmi.

11. šola šala

Prijavnica (pdf)

Plakat

Poletno počitniško varstvo za otroke - program 11. šola- šala

Objavljeno: 16. 05. 2019

Za družine iz Mežiške doline, ki potrebujejo varstvo šolskih otrok v času poletnih počitnic, smo pripravili pester nabor prostočasnih aktivnosti. V času od 1.7. do 23. 8. 2019 bomo poskrbeli za varstvo, druženje, zabavo in prehrano otrok, od ponedeljka do petka, od 6.45 do 15.30 ure. V skupino bomo sprejeli do 25 otrok, kraj izvajanja v posameznem tednu, pa bomo določili po prejemu prijav.

Počitniško dogajanje bo za udeležence brezplačno, starši za hrano (zajtrk, kosilo in malico) prispevajo 20 EUR na teden na otroka oz. 4 EUR na dan. Program sofinancirajo občine Ravne na Koroškem, Prevalje, Mežica in Črna na Koroškem.

Za vključitev otrok zbiramo pisne prijave do 16.6. 2019, na naslov CSD Koroška, enota Ravne na Koroškem.

Prijavnica

Plakat