Preskoči na glavno vsebino

Center za socialno delo Koroška Enota Ravne na Koroškem

  • Gozdarska pot 17,
    2390 Ravne na Koroškem
  • T: 02 821 63 50, 02 821 63 70
  • F: 02 821 63 75
  • E: gpcsd.ravne@gov.si

Obvestila

VABIMO V TRENING STARŠEVSTVA

Objavljeno: 09. 06. 2020

Imate otroke v starosti od 3. do 8. leta in se želite okrepiti v starševskih veščinah?

Vabimo vas, da se prijavite v program NEVERJETNA LETA, ki ga izvaja CSD Koroška, enota Ravne na Koroškem.

Pričnemo v septembru 2020, z dvema skupinama staršev, eno na Ravnah na Koroškem in drugo v Slovenj Gradcu (odvisno od prijavljenih).

Srečanja bodo potekala po pripravljenem programu, enkrat tedensko po dve uri, v popoldanskem času, štiri mesece.

Starši bodo na srečanjih spregovorili o svojih izkušnjah in pridobili napotke, kako se posvečati igri z otroki, kako otroke pohvaliti, nagraditi za pozitivno vedenje in kako ravnati ob neželenem vedenju otrok.

Za več informacij nas pokličite na telefon 02 821 63 68 ali 02 821 63 58 in se prijavite s prijavnico na naslov : neverjetnaleta.ravne@gov.si.

Število mest v skupinah je omejeno, zanimanje staršev pa veliko, zato pohitite s prijavo!

Program sofinancira Ministrstvo za zdravje.

Priloga: Prijavnica NL

11. Šola Šala

Objavljeno: 21. 05. 2020

Spoštovani starši, otroci!

Že veliko let zapored smo med šolskimi poletnimi počitnicami organizirali varstvo otrok. Otroci, stari 6 let in več, so se lahko vključevali v raznolik nabor aktivnosti, prišli so zanimivi gosti, skupaj smo ustvarjali, se igrali, čofotali v bazenu, se marsikaj novega naučili. Družili smo se po različnih krajih Mežiške doline. V skupino je bilo vključenih do 25 otrok, za katere so skrbeli zaposleni in prostovoljci.

Kot veste, je bila v Sloveniji od 12.3.2020 zaradi koronavirusa COVID-19, razglašena epidemija, katera je bila v tem mesecu tudi preklicana. Pri izvajanju vseh aktivnosti je potrebno dosledno spoštovati navodila in smernice, ki jih je objavil Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ), Ministrstvo za zdravje, Uprava RS za zaščito in reševanje ter druge pristojne institucije. Med drugimi je tudi zapisano, da izvajalci prenehajo z vsemi aktivnostmi in programi, ki so v podporo družini, saj njihovo delo poteka v obliki fizičnega druženja.

Na CSD Koroška, enoti Ravne na Koroškem smo se odločili, da letošnje leto, zaradi vseh priporočil in navodil, predvsem pa zaradi zdravstvenih in varnostnih razlogov, programa 11. ŠOLA – ŠALA ne bomo organizirali in izvajali.

Otrokom želimo, da počitnice brezskrbno preživijo v krogu svoje družine, v naravi, predvsem pa, da ostanejo zdravi.

Pomočnica direktorja
Dragica MAZEJ

Obvestilo

Objavljeno: 24. 04. 2020

Center za socialno delo Koroška, enota Ravne na Koroškem, obvešča vse prejemnike pravic iz javnih sredstev, da lahko vlogo oddajo po pošti ali e-pošti, možna je oddaja tudi v nabiralnik, ki se nahaja na stavbi pred vhodom na CSD na Ravnah.

K vlogi je potrebno priložiti bančne izpiske za zadnje tri mesece pred mesecem vložitve vloge za vse odprte račune.

V kolikor jo boste oddajali po e-pošti jo pošljite na e-pošto Glavne pisarne enote Ravne: gpcsd.ravne@gov.si

Ne pošiljate posameznim strokovnim delavcem, ker nismo vedno vsi prisotni.

Pomembno:

Priloge v e-pošti pošiljate kot PRIPONKE in NE kot fotografije, ker nam na slednji način zapolnijo e-pošto, slabše so razvidne ali se sploh ne vidijo in imamo težave s tiskanjem.

Zaradi velikega pripada vlog v teh mesecih, vas prosimo, da vlogo oddate čim prej.

Lep pozdrav, ostanite zdravi.

Pomočnica direktorja:
Dragica MAZEJ

DRAGI STARŠI VABIMO VAS V TRENING STARŠEVSTVA

Objavljeno: 02. 03. 2020

V mesecu marcu bomo zaključili treninge za starše, ki jih od oktobra lani izvajamo na OŠ Črna na Koroškem. V skupino prihaja do 10 staršev, ki imajo otroke v starosti od 3. do 8. leta. Srečanja potekajo enkrat tedensko po dve uri v popoldanskem času. Starši na srečanjih spregovorijo o svojih izkušnjah in pridobijo napotke kako se posvečati igri z otroki, kako otroke pohvaliti, nagraditi za pozitivno vedenje in kako ravnati ob neželenem ravnanju otrok. Starši svoja znanja širijo z branjem knjige Neverjetna leta in opravljanjem domačih aktivnosti z otroki, o katerih nato poročajo na tedenskih srečanjih.

Če imate tudi vi otroke v starosti od 3. do 8. leta in se želite okrepiti v svojih starševskih veščinah, vas vabimo , da se prijavite v naš program starševstva.

Načrtujemo, da bo nova skupin staršev pričela s srečanji v CSD Koroška na enoti na Ravnah na Koroškem v mesecu marcu.

Za več informacij nas pokličite na telefon 02 821 63 58 ali 02 821 63 68 in se prijavite v program s prijavnico na e naslov : neverjetnaleta.ravne@gov.si.

PRIJAZNO POVABLJENI!

Prijavnica