Preskoči na glavno vsebino

Center za socialno delo Koroška Enota Slovenj Gradec

 • Ozka ulica 1,
  2380 Slovenj Gradec
 • T: 02 885 01 24
 • F: 02 885 01 02
 • E: gpcsd.slovg@gov.si

Obvestila

Pomembno obvestilo

Objavljeno: 17. 12. 2020

Pomembno obvestilo:

V glasilu MO Slovenj Gradec Sglasnik št.12, dec 2020, je objavljena informacija CSD Koroška glede avtomatičnega podaljševanja pravic na denarnih transferjih, ki ni več ustrezna.

Po oddaji članka v uredništvo je namreč prišlo do sprejema Zakona o razglasitvi Zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije Covid 19 (PKP 6), ki ponovno uvaja avtomatizem pri podaljševanju pravic iz javnih sredstev.

 1. člen navedenega zakona določa, da se pravice iz javnih sredstev, ki se iztečejo v mesecu, ko je razglašena epidemija s tem zakonom podaljšujejo za čas enega meseca, dokler traja epidemija.

Za razumevanje se zahvaljujemo.

Vlaganje vlog v času razglašene epidemije

Objavljeno: 28. 10. 2020

V času razglašene epidemije je vlaganje vlog na centre za socialno delo spremenjeno.

Vlaganje vlog na centre za socialno delo je možno na naslednje načine:

 • preko e-uprave,
 • po elektronski pošti,
 • po navadni pošti in
 • v poštne nabiralnike na centrih za socialno delo.

V izjemnih primerih se vloga lahko odda tudi po telefonu.

Center za socialno delo bo identiteto vložnika ugotavljal ali preverjal z drugim načini, na primer s tem, da bo zahteval, da stranka sporoči še uradno dodeljeno identifikacijsko številko (enotno matično številko, davčno številko) ali tudi na druge načine (z naprednim elektronskim podpisom). Na vlogi naj se navede tudi elektronski naslov in telefonska številka, za namen lažje komunikacije v primeru dodatnih pojasnil.

Ukrepi sledijo temeljnemu cilju zmanjševanja možnosti širjenja virusa zaradi izvajanja procesnih dejanj na strani strank in na strani organov, pomembno pa je, da se z njimi varujejo pravni položaji strank, ki bi morale izpolniti neko odrejeno obveznost, bodisi odpravljati pomanjkljivosti ali pošiljati dokaze, ki so potrebni za odločitev, pa tudi izpolnjevati obveznosti, ki so jim naložene z odločbo ali sklepom. Sprejeti začasni ukrepi (za čas razglašene epidemije) pomenijo odstop od uveljavljenih pravil Zakona o splošnem upravnem postopku.

VABIMO V TRENING STARŠEVSTVA

Objavljeno: 09. 06. 2020

Imate otroke v starosti od 3. do 8. leta in se želite okrepiti v starševskih veščinah?

Vabimo vas, da se prijavite v program NEVERJETNA LETA, ki ga izvaja CSD Koroška, enota Ravne na Koroškem.

Pričnemo v septembru 2020, z dvema skupinama staršev, eno na Ravnah na Koroškem in drugo v Slovenj Gradcu (odvisno od prijavljenih).

Srečanja bodo potekala po pripravljenem programu, enkrat tedensko po dve uri, v popoldanskem času, štiri mesece.

Starši bodo na srečanjih spregovorili o svojih izkušnjah in pridobili napotke, kako se posvečati igri z otroki, kako otroke pohvaliti, nagraditi za pozitivno vedenje in kako ravnati ob neželenem vedenju otrok.

Za več informacij nas pokličite na telefon 02 821 63 68 ali 02 821 63 58 in se prijavite s prijavnico na naslov : neverjetnaleta.ravne@gov.si.

Število mest v skupinah je omejeno, zanimanje staršev pa veliko, zato pohitite s prijavo!

Program sofinancira Ministrstvo za zdravje.

Priloga: Prijavnica NL