Preskoči na glavno vsebino
Logotip Centrov za socialno delo Slovenije

Center za socialno delo Posavje Enota Krško

  • Cesta krških žrtev 11,
    8270 Krško
  • Telefon: 07 490 49 50, 07 490 49 51
  • Fax: 07 490 49 52
  • E-pošta: gpcsd.krsko@gov.si

SOPOTNIKI, brezplačni prevozi za starejše

V občini Krško smo Zavod Sopotniki v sodelovanju s Centrom za socialno delo Posavje, enota Krško in Občino Krško, z januarjem 2018 začeli izvajati storitev brezplačnih prevozov za starejše, ki starejšim zagotovlja višjo kakovost življenja.

Vsi partnerji smo prepoznali skladnost potreb po mobilnosti starejših občanov s poslanstvom Zavoda Sopotniki, ki se glasi: »Želimo preprečiti in prekiniti izoliranost ter osamljenost starejših prebivalcev iz predvsem manjših, odročnejših krajev, ki zaradi oddaljenosti, odsotnosti avta ali slabih prometnih povezav skoraj ne zapuščajo doma. Poleg prevozov starostnikom zagotovljamo tudi spremstvo prostovoljca, ki jih po potrebi pospremi k zdravniku, po nakupih ali drugih opravkih, ga počaka in odpelje nazaj domov.«

Za starejše

Za rezervacije prevozov nas lahko starejši nad 65 let, ki ste upokojeni, pokličete na:

031 441 999 (TOMAŽ BREČKO), v času uradnih ur:
ponedeljek, torek in četrtek: 7:00 – 15:00
sreda: 7:00 – 17:00
petek: 7:00 – 13:00

Na vaš klic se javi koordinator enote, TOMAŽ BREČKO. Ob rezervaciji prevoza se nam predstavite, poveste nam, kam ste namenjeni, kdaj potrebujete prevoz, koliko časa bo opravek trajal, ali pri tem potrebujete spremstvo in ali potrebujete tudi prevoz nazaj domov.

Za rezervacijo prevozov se je potrebno naročiti vsaj teden dni vnaprej. Ta način omogoča, da zagotovimo prevoz kar največjemu številu ljudi. Ob vikendih in praznikih ne vozimo.

Na poti vam delajo družbo in za vas poskrbijo prijazni prostovoljci - vozniki, z vami poklepetajo, gredo na kavico in vas spremljajo po opravkih.

Prostovoljci, vabljeni!

Vozniki Sopotnikov so prostovoljci vseh let in poklicev, ki svoje delovne, študijske in druge obveznosti lahko uskladijo s prostovoljskim delom. Vseskozi v svoje vrste vabimo nove prostovoljce. Če radi pomagate, vozite in se pogovarjate s starejšimi, vas vabimo, da postanete del super ekipe. Brez skrbi, preden greste samostojno na teren, vas počasi uvedemo in smo vam vseskozi na voljo.

Delo prostovoljcev je preprosto in lepo:

Vsi, ki bi želeli postati prostovoljci – vozniki, prosimo, pokličite nas na 031 441 999 (TOMAŽ BREČKO) ali nam pišite na info@sopotniki.org. Vabljeni! Klice starejših, prevoze in delo prostovoljcev usklajuje koordinator enote, TOMAŽ BREČKO, ki je prisoten v na Cesti krških žrtev 19, v prostorih enote Pomoči na domu Krško.

Več o nas, vabljeni, da si prebereta na: www.sopotniki.org, www.facebook.com/sopotniki