Preskoči na glavno vsebino
Logotip Centrov za socialno delo Slovenije

Center za socialno delo Ljubljana Enota Ljubljana Vič Rudnik

  • Tržaška cesta 40,
    1000 Ljubljana
  • Telefon: 01 200 21 40
  • E-pošta: gpcsd.ljvic@gov.si

Program Mladinsko središče Vič

Mladinsko središče Vič, dnevni center za otroke in mladostnike, deluje od leta 2000 ter pokriva potrebe mladostnikov v okolišu in širšem ljubljanskem področju. Središče je nastalo v okviru CSD Ljubljana Enote Vič Rudnik ob podpori Mestne občine Ljubljana in Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

V Mladinskem središču Vič delo z mladimi in za mlade obsega individualno delo z mladimi, psihosocialno pomoč mladostniku in njegovi družini, učno vzgojno pomoč, različne delavnice, kjer se mladostniki naučijo socialnih veščin, samostojnosti, lajšanja stiske, večje osveščenosti, sprostitve ter iskanja zadovoljstva v aktivnostih, skozi katere se mladostnih hkrati uči, razvija in zabava.

Dejavnosti so skupinske in individualne ter odprte za vse otroke in mladostnike ne glede na njihove biološke, osebnostne, nacionalne, verske, ideološke in politične razlike. Aktivnosti se spreminjajo in dopolnjujejo glede na potrebe in predloge mladostnikov, ob vsem tem pa mladostnike skozi igro in druženje usmerjamo k pozitivnim socialnim odnosom, osvajanju delovnih navad, konstruktivnemu reševanju problemov, obvladovanju konfliktnih situacij, prevzemanju odgovornosti in načrtovanju lastne prihodnosti.

Zaposleni v programu ter prostovoljke in prostovoljci skrbimo, da mladostniki, ki pridejo v program, preživljajo čas v varnem in spodbudnem okolju. Sodelujemo s šolskimi svetovalnimi službami, s strokovnimi delavci in delavkami na CSD ter drugimi za mladostnika pomembnimi organizacijami. V programu skrbimo za kontinuirano in strokovno ustrezno delo, ki ga ves čas nadgrajujemo. Z zgledom mlade spodbujamo tudi k prostovoljnemu delu in večji družbeni angažiranosti.

Dnevni program aktivnosti obsega:

Poleg vsakodnevnih aktivnosti v Mladinskem središču Vič organiziramo tudi:

Za vas smo odprti vsak delovni dan od 9.00 do 17.00.

Več o prihajajočih ali preteklih aktivnostih, dogodkih si poglejte na spletni strani Mladinskega središča Vič: www.msvic.si ali na fb https://www.facebook.com/MladinskoVIC