Preskoči na glavno vsebino
Logotip Centrov za socialno delo Slovenije

Center za socialno delo Ljubljana Enota Ljubljana Center

  • Dalmatinova ulica 2,
    1000 Ljubljana
  • Telefon: 01 475 08 00
  • E-pošta: gpcsd.ljcen@gov.si

Programi

Zavetišče za brezdomce

Zavetišče je posebni program Centra za socialno delo Ljubljana, Enote Ljubljana-Center. Je prvo zavetišče za brezdomce v Sloveniji. Razvilo se je iz Razdeljevalnice hrane, ki je z delom pričela konec leta 1989. Zavetišče je bila osnova, model in izhodišče za mrežo podobnih programov po vsej Sloveniji.

Zavetišče je izrazito nizkopražni program, ki naj bi omogočal ljudem, ki so povsem na dnu, preživetje. V ta namen skušamo ustvariti pogoje, na katerih si lahko ljudje, ki poiščejo našo pomoč, pričnejo aktivno urejati svoj položaj.

Kontaktni osebi

Boris Kosec in Mateja Pišorn, tel.: 01 430 10 80, e-naslov: zavetisce.lj@siol.net

Spletna stran: https://www.brezdomci-zavetisce.si/

DNEVNI CENTER CONA CENT˙R

V začetku leta 2022 na naši enoti odpira vrata dnevni center CONA CENT˙R. Dnevni center sodi pod okrilje Skupnostnih programov za mlade. Namenjen bo osnovnošolcem.

K nam bodo vključeni otroci in mladostniki, ki se v svojem neposrednem okolju, največkrat skupaj z vso družino, soočajo z različnimi psihosocialnimi stiskami in težavami. Vzrok je pogosto ekonomska revščina. Da ne bodo prepuščeni ulici, jim bodo strokovni delavci v naših prostorih vsakodnevno nudili pomoč, svetovanje in vodenje, omogočali kvalitetno in varno preživljanje prostega časa (izvajali bomo ustvarjalne in socialne delavnice, športne aktivnosti, družabne igre …). Skupaj se bomo trudili izboljšati šolske dosežke (učna pomoč), vedenje in na splošno širili obzorja.

Skozi leto bomo organizirali tudi tabore, zimovanja, letovanja, izlete, obiske kulturnih, športnih, izobraževalnih prireditev in organizacij.

Namen teh dejavnosti je preventivno delovanje, podpora ob doživljanju stisk, reševanju težav, učenje socialnih veščin, krepitev moči, spreminjanje vzorcev vedenj, utrjevanje socialnih vezi ter organizacija oz. reorganizacija socialne mreže.

Vključevanje v naše aktivnosti je za uporabnike brezplačno in temelji na prostovoljni privolitvi.

Več o nas najdete na: https://www.facebook.com/spmcona in https://www.facebook.com/conacentr

Kontakt: 030 662 055