Preskoči na glavno vsebino
Logotip Centrov za socialno delo Slovenije

Center za socialno delo Ljubljana

  • Dalmatinova ulica 2
    1000 Ljubljana
  • E-pošta: gp-csd.ljubl@gov.si

Obvestilo o pripojitvi N banke k NLB

Objavljeno: 15. 12. 2023

Prosimo vse stranke, ki še niso sporočile spremembo računa, ki so nastale zaradi pripojitve N banke k NLB, da na CSD čimprej sporočijo nov TRR za nakazilo pravic otroški dodatek, državna štipendija.

S 1. 9. 2023 je bila izvedena pravna in tehnična migracija N banke k NLB, kar pomeni, da od 1. 9. 2023 N banka ni več samostojna pravna oseba, celotno poslovanje pa se je s tem dnem preneslo na NLB.

Vsem komitentom N banke so bila v mesecu maju, juniju in juliju 2023 poslana pisna obvestila o vseh spremembah, povezanih s pripojitvijo, med drugim tudi informacije glede avtomatskega odprtja novega TRR z navedbo nove številke TRR pri NLB in avtomatskim preusmerjanjem nakazil na nove račune. Do konca meseca julija 2023 je bila večini komitentov N banke že izvedena distribucija novih kartic za TRR v NLB. N banka je svoje komitente tako večkrat seznanila in opozorila na spremembe z namenom, da bo prehod čim bolj tekoč in nemoten za vse uporabnike.

V primeru nakazil na stare TRR pri N banki, bo NLB zagotavljala avtomatsko preusmerjanje na nove račune, vendar samo do 31. 12. 2023.

Od 1. 1. 2024 nakazila na TRR N banke ne bodo več možna. Komitenti so bili o tem pisno obveščeni tudi s strani banke.