Preskoči na glavno vsebino

Center za socialno delo Ljubljana

  • Dalmatinova ulica 2
    1000 Ljubljana
  • E: gp-csd.ljubl@gov.si

Obdarovanja

Objavljeno: 06. 01. 2020

Spoštovani,

Centra za socialno delo Ljubljana, Enota Ljubljana Šiška projekt za obdaritev otrok izvaja že več kot 20 let. Obdarujejo vse otroke, ki so nameščeni v mladinskih domovih, zavodih, stanovanjskih skupinah, rejništvu in iz socialno ogroženih družin. Ideja je pred leti prišla s strani zaposlenih. Najprej so obdarili 30 otrok, z leti pa so uspeli pripraviti 450 ali več daril za otroke. Med letom zbirajo donacije ( materialne in finančne) s strani različnih podjetij, posameznikov. Ustvarili so bazo stalnih donatorjev kot npr. DM, Mercator, podjetje Emma, Miniteater, Ljubljanski grad, Studio Moderna, Svilanit Kamnik, Hotel Radisson Blu Plaza, Colgate Palm olive Adria, Pikapoka, Spletična, Eterna, Čitanka in mnogo drugimi. Za enoto centra zbirajo darila za obdaritev zaposleni Elektro Ljubljana, zaposleni na Okrožnem državnem tožilstvu in še nekateri drugi. Sodelovali so z Anino zvezdico, Majo Trampuž, Neyo Mramor Peron – Center kakovosti odnosov in mnogimi drugimi posamezniki, ki pa ne želijo biti poimenovani. Večina daril je novih, običajno so to igrače, oblačila, kozmetika, knjige in nekaj sladkega. Nekaj je tudi dobro ohranjenih igrač, knjig in oblačil. Otroke in mladostnike predlagajo strokovni delavci, ki jih obravnavajo in najbolje poznajo njihove razmere. Pripravijo tudi več prireditev, nekateri otroci so povabljeni na predstavo v Mini teater, pripravijo pa tudi predstavo in obdaritev na enoti.Pri projektu sodelujejo zaposlene, ki pomagajo pakirati in zbirati darila, sodelujejo pri pripravi predstave.

Podobna obdarovanja pripravljajo tudi na drugih enotah našega centra. V Enoti Ljubljana Moste Polje tako tako vsako leto organizirajo obdarovanje otrok v rejništvu in v zavodih. Letos so organizirali dedka mraza v okrašenih prostorih Skupnostnih programov Moste. Pri obdarovanju otrok v rejništvu so si pomagali z organizacijo Božiček za en dan, pripravili pogostitev in simbolična darila za otroke v zavodih.   V Enoti Grosuplje v okviru občinskih programov obdarijo romske otroke. V okviru Fundacije Drevored v Grosupljem za projekt« Božiček za en dan« pa obdarijo otroke, ki jih predlagajo strokovni delavci. V Enoti Ljubljana Center že vrsto let vsako leto pripravljajo Novoletno predstavo, ki se je udeležijo otroci, ki so v rejništvu, rejniki in starši ter otroci s straši, ki jih obravnavajo med letom, nastopajo pa otroci in Impro liga. Otroke obdarijo z darili pridobljenimi z donacijami s strani Mechano Izola, Pigo,  C@A in drugih. Na Enoti Ljubljana Vič Rudnik obdarujejo otroke v rejniških družinah in zavodih. Ker jim je letos ostalo nekaj donatorskih igrač imajo darila tudi pod smrekico v enoti, ki so namenjena za otroke strank centra. Podobne aktivnosti potekajo tudi na Enotah v Ljubljani Bežigrad, Logatcu in Vrhniki.

Center za socialno delo Ljubljana bi se ob teh priložnosti zahvalili vsem posameznikom, podjetjem in društvom, ki nam pomagajo uresničiti te dogodke in obdarovanja. Upamo, da bomo tudi v prihodnje skupaj polepšali praznične dni otrokom, iz socialno ogroženih družin.